Hoe lang is een Museumjaarkaart geldig?

Met een Museumjaarkaart kan je op een voordelige manier regelmatig een museum bezoeken. Het abonnement wordt door maar liefst ruim een miljoen mensen gebruikt, waarbij de opbrengsten worden verdeeld over de deelnemende musea. Mensen vragen zich vaak of hoe lang een Museumjaarkaart geldig is. Onderstaand vind je informatie over de geldigheid van de Museumjaarkaart.

Jaar geldig

Een Museumjaarkaart is tot een jaar na aanschaf geldig. In de meeste gevallen staat de vervaldatum op de kaart.

Vervaldatum onbekend

Als er geen vervaldatum op de Museumkaart staat zijn er toch mogelijkheden om deze te achterhalen. Op de website van de Museumkaart vind je ‘Mijn Museumkaart’. Hier kan je aan de hand van het kaartnummer en de postcode de vervaldatum controleren. Wanneer de Museumjaarkaart bij een museum heeft gekocht komt dit vaak voor.

Cadeaukaart

Voorheen was het mogelijk om een Museumjaarkaart cadeau te geven aan iemand, maar dat is niet meer. Dit komt doordat de organisatie iedere kaarthouder wil kennen en omdat de Museumjaarkaart voortaan een pasfoto moet bevatten.

Pasfoto

Hoewel nieuwe Museumjaarkaarten zijn uitgevoerd met pasfoto’s kan het natuurlijk zo zijn dat je nog een variant hebt zonder pasfoto. Deze Museumjaarkaarten zijn nog gewoon geldig. Wanneer de Museumjaarkaart verlengd moet worden moet er wel een pasfoto op zijn gedrukt. Het is mogelijk om op ieder moment online een pasfoto te uploaden.

Andere personen

Is het toegestaan om je Museumjaarkaart mee te geven aan iemand anders? Nee dat is niet toegestaan, want een Museumjaarkaart is strikt persoonlijk.

Reactie plaatsen

Reacties

P.M. Pardoel
een jaar geleden

tot waneer is mijn kaart nog geldig heb al een verlenging aangevraagt en bet. maarr het duurt no 5 dagen ?? mijn kaartnr is
/189382726\

Miel van Gerven
een jaar geleden

het is voor ons heel moeilijk om te weten te komen of onze museumkaart nog geldig is , hierbij onze nummers 189545046 en 189545038

G.Noorderink
2 jaar geleden

Museumkaart verlengen met 1 jaar ik betaal per Rabobank bankrekeningnummer 0311144721.

Jemstra
2 jaar geleden

Overschrijding alle privacyregels!!! Door alle hier geplaatste berichten over adreswijziging e.d. openbaar online te zetten!!
Berichten over de museumkaart horen m.i. niet op deze site!!!

MHM van Kooij
2 jaar geleden

Wij hebben de .museum jaarkaart vorig jaar gekregen van de kinderen. Vanwege corona is fe kaart langer geldig. We weten niet hoelang en hebben geen inlogcode. Het nummer is 188350669
Hoe kunnen we deze verlengen?
Geb datum 24-04-1955

Ben Hurrelbrinck
2 jaar geleden

beste museumkaart, mijn emailadres is geworden benhurrelbrinck@gmail.com.

Jannie Batstra
2 jaar geleden

ik heb een jaarkaart tot15-10-2021 wil hem verlengen en een adres wijziging doorgeven. Ik woonde op de vreuchdenberchdreef 105 3562 HL Utrecht en nu sinds 11-11-2021 op de van Ommenstraat 18 8326 CR St.Jansklooster. ik zou graag op het laatste adres de nieuwe kaart willen ontvanggen.

Joke Houtman
2 jaar geleden

is mijn museum kaart nog geldig185475757

F.van Soesbergen-de Jong
2 jaar geleden

Is mijn museumkaart nog geldig dit jaar
Mijn nr 185164705

Van de geer
2 jaar geleden

Ik heb een museumjaarkaart voor de Corona .die is afgelopen..
Kan ik deze bij het museum opnieuw verlengen met huidige datum