Home » Geldigheid Museumkaart

Hoe lang is een Museumjaarkaart geldig?

Met een Museumjaarkaart kan je op een voordelige manier regelmatig een museum bezoeken. Het abonnement wordt door maar liefst ruim een miljoen mensen gebruikt, waarbij de opbrengsten worden verdeeld over de deelnemende musea. Mensen vragen zich vaak of hoe lang een Museumjaarkaart geldig is. Onderstaand vind je informatie over de geldigheid van de Museumjaarkaart.

Jaar geldig

Een Museumjaarkaart is tot een jaar na aanschaf geldig. In de meeste gevallen staat de vervaldatum op de kaart.

Vervaldatum onbekend

Als er geen vervaldatum op de Museumkaart staat zijn er toch mogelijkheden om deze te achterhalen. Op de website van de Museumkaart vind je ‘Mijn Museumkaart’. Hier kan je aan de hand van het kaartnummer en de postcode de vervaldatum controleren. Wanneer de Museumjaarkaart bij een museum heeft gekocht komt dit vaak voor.

Cadeaukaart

Voorheen was het mogelijk om een Museumjaarkaart cadeau te geven aan iemand, maar dat is niet meer. Dit komt doordat de organisatie iedere kaarthouder wil kennen en omdat de Museumjaarkaart voortaan een pasfoto moet bevatten.

Pasfoto

Hoewel nieuwe Museumjaarkaarten zijn uitgevoerd met pasfoto’s kan het natuurlijk zo zijn dat je nog een variant hebt zonder pasfoto. Deze Museumjaarkaarten zijn nog gewoon geldig. Wanneer de Museumjaarkaart verlengd moet worden moet er wel een pasfoto op zijn gedrukt. Het is mogelijk om op ieder moment online een pasfoto te uploaden.

Andere personen

Is het toegestaan om je Museumjaarkaart mee te geven aan iemand anders? Nee dat is niet toegestaan, want een Museumjaarkaart is strikt persoonlijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Jemstra
een maand geleden

Overschrijding alle privacyregels!!! Door alle hier geplaatste berichten over adreswijziging e.d. openbaar online te zetten!!
Berichten over de museumkaart horen m.i. niet op deze site!!!

MHM van Kooij
een maand geleden

Wij hebben de .museum jaarkaart vorig jaar gekregen van de kinderen. Vanwege corona is fe kaart langer geldig. We weten niet hoelang en hebben geen inlogcode. Het nummer is 188350669
Hoe kunnen we deze verlengen?
Geb datum 24-04-1955

Ben Hurrelbrinck
2 maanden geleden

beste museumkaart, mijn emailadres is geworden benhurrelbrinck@gmail.com.

Jannie Batstra
3 maanden geleden

ik heb een jaarkaart tot15-10-2021 wil hem verlengen en een adres wijziging doorgeven. Ik woonde op de vreuchdenberchdreef 105 3562 HL Utrecht en nu sinds 11-11-2021 op de van Ommenstraat 18 8326 CR St.Jansklooster. ik zou graag op het laatste adres de nieuwe kaart willen ontvanggen.

Joke Houtman
3 maanden geleden

is mijn museum kaart nog geldig185475757

F.van Soesbergen-de Jong
3 maanden geleden

Is mijn museumkaart nog geldig dit jaar
Mijn nr 185164705

Van de geer
4 maanden geleden

Ik heb een museumjaarkaart voor de Corona .die is afgelopen..
Kan ik deze bij het museum opnieuw verlengen met huidige datum

Carla Zeeman
4 maanden geleden

Is mijn kaart nog geldig? nr 176712441

marion van harreveld
5 maanden geleden

Mijn partner probeert met een tijdelijke kaart en blijvende kaart te ontvangen ,bij de registratie loopt vast omdat er verkeerde gegevens zijn ingebracht en u ook niet met een help lijn bereikbaar zijn om een en ander te resetten. het kaartnummer van de tijdelijke kaart is804696939
Gaarne uw bericht wat te doen?
mvg p.arsten

jeannette freriks
6 maanden geleden

kunt u voor mij nagaan of ik mijn museum jaarkaart moet verlengen. Freriks zeelt 8 in Borne