Pokémon: al jarenlang een hit

Pokémon GO beheerst het nieuws en is een echte hype. Komt deze hype uit de lucht vallen of is Pokémon al langer populair? Voor de jongeren onder ons is het misschien een verrassing om te zien hoe lang Pokémon al bestaat. Pokémon heeft namelijk een geschiedenis die al ruim 20 jaar teruggaat. Kom meer te weten over Pokémon en de weg die het heeft afgelegd voordat Pokémon GO uitkwam.

Pokémon GO van A tot Z:

Ontstaan Pokémon

Pokémon is in feite een afkorting van ‘Pocket Monster’, wat zich weer laat vertalen in ‘broekzakmonster’. Dit komt omdat het eerder onder andere op de Gameboy gespeeld kon worden. Deze game kwam al in het jaar 1995 uit! Pokémon is ooit bedacht door de Japanner Satoshi Tajiri. De uitgever van het spel is het bekende Nintendo. Pokémon is op Super Mario na zelf de meest succesvolle gameformule ooit. Er zijn games uitgebracht voor onder andere de Gameboy, PC, Wii, GameCube, smartphones, enzovoorts.

Televisie

Jarenlang volgden honderdduizenden mensen de avonturen van onder andere Ash Ketchum en Pikachu in de tekenfilm Pokémon. Deze werd onder andere op de Nederlandse televisie uitgezonden inclusief Nederlandse spraak. Ook zijn er Pokémon speelfilms uitgebracht. Dankzij de tekenfilm kwam een groot publiek in aanraking met Pokémon wat het grote succes van Pokémon GO nu verklaart.

Kaartspel

Ook zeer populair was het Pokémon kaartspel dat op de markt kwam in het kalenderjaar 1999. Hierbij moest je kaarten verzamelen met daarop de verschillende Pokémon. Er hing een hele community aan vast inclusief ruilen en het winnen van kaarten. Een andere succesvolle loot aan de Pokémon boom zijn de mangastrips.

Slogan

De oudere televisiekijkers zullen Pokémon vast nog wel kennen door de bekende begintune van de tekenfilm. Hierin komt de slogan ‘gotta catch them all’ ook veelvuldig in voor. Het geeft maar weer aan wat het doel is van Pokémon (en Pokémon GO); zoveel mogelijk Pokémon vangen.

Typen Pokémon

Pokémon komen voor in alle soorten en maten, Er zijn honderden verschillende soorten Pokémon die weer onder te verdelen zijn in 18 typen, namelijk normaal, water, elektrisch, vecht, grond, psychisch, steen, draak, staal, kleurloos, vuur, gras, ijs, gif, vlieg, insect, geest, duister, fee en donker.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.