Pokémon GO: tips and tricks

Het doel van Pokémon GO is natuurlijk om alle Pokémon te vangen en om tevens de allerbeste Pokémon trainer te worden. Dit alles is natuurlijk een enorme uitdaging. Maak gebruik van onderstaande tips and tricks om zo goed mogelijk Pokémon GO te spelen en tevens niet voor ongewenste verrassingen te komen staan.

Pokémon GO van A tot Z:

Tip 1: let op je veiligheid

Je hebt vast wel al ooit gehoord van het onveilig spelen van Pokémon GO. Gamers lopen door het verkeer, helemaal opgaand in hun telefoonscherm. Dit is natuurlijk gevaarlijk wanneer er auto’s of andere voertuigen rondrijden. Let dus altijd op je eigen veiligheid. Stel bijvoorbeeld de notificatie in die je automatisch een melding geeft wanneer er een Pokémon in de buurt is.

Tip 2: maak gebruik van Pokéstops

Pokéstops zijn plaatsen in de game waar je beloningen kunt scoren. Vind er bijvoorbeeld Pokéballs, potions, eieren, stardust, candy of revives. Pokéstops zijn vaak te vinden bij bekende bouwwerken in de buurt.

Tip 3: grotere kans om Pokémon te vangen

Het vangen van Pokémon is waar het grotendeels om draait bij de game. Je vangt ze door Pokéballs te gooien. Aan de kleur van de cirkel rondom de Pokémon zie je hoe eenvoudig het beestje te vangen is. De kleur varieert van groen tot geel tot oranje tot rood. Vooral reeds geevolueerde Pokémon zijn een stuk lastiger te vangen. Je maakt meer kans ze te vangen wanneer je razz berries gebruikt of meer geavanceerde Pokéballs zoals great balls, ultra balls of master balls. Wanneer je ze niet wilt vangen kan je ook eieren uitbroeden in een broedmachine.

Tip 4: wees je bewust van je databundel en batterijverbruik

Het spelen van Pokémon GO kost natuurlijk MB’s van je databundel. Nu valt het op zich nog wel mee qua internetverbruik, maar toch is het iets wat je in de gaten moet houden. Het is een onaangename verrassing als je veel extra MB’s zult moeten afrekenen na afloop van de maand. In de buurt van een Wifi verbinding kan je ook daarvan gebruik maken. Let ook op het batterijverbruik, Pokémon GO vormt een flinke belasting op het gebruik van je batterij. Eventueel kan gebruik worden gemaakt van de Battery Saver Mode van Pokémon GO.

Tip 5: laat je Pokémon evolueren

Een geëvolueerde Pokémon is sterker en beter. Door het CP niveau te verhogen zullen ze uiteindelijk evolueren. Je kunt de CP verhogen met stardust of candy. Let op, door puur en alleen het vechten met andere Pokémon zal de CP level niet hoger worden van het beestje.

Tip 6: werk samen

Alleen zal je het niet redden in Pokémon GO. Als het je al lukt een gym te veroveren dan zal je deze snel weer kwijt zijn. Werk daardoor samen met andere users en vorm een team. Samen sta je veel sterker.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.