Is Pokémon GO gevaarlijk?

Pokémon GO is hard op weg de hele wereld te veroveren. Miljoenen spelers zijn actief in de game en het beïnvloedt een deel van hun leven. Soms hoor je over de gevaren van het spelen van Pokémon GO. Maar waar komen die geluiden vandaan? Is het spelen van de game Pokémon GO echt gevaarlijk of valt het allemaal wel mee? En wat zijn die gevaren dan zoal en waar moet je op letten wanneer je Pokémon GO speelt?

Pokémon GO van A tot Z:

Opgaan in het spel

Het klopt dat er zo nu en dan hachelijke situaties voorkomen waarbij spelers teveel opgaan in het spel. Doordat je de game speelt op straat kan het daardoor soms gevaarlijk zijn wanneer je teveel opgaat in je telefoonscherm en de omgeving rondom niet meer in de gaten houdt. Wanneer je in de jacht op een Pokémon niet goed let op het verkeer kan dat natuurlijk gevaren opleveren. Gamers hebben daarom zelf de verantwoordelijkheid de realiteit niet uit het oog te verliezen. Overigens biedt Pokémon GO de optie om een notificatie te laten sturen zodra je je ergens bevindt waar een Pokémon zich ophoudt. Dan hoef je niet telkens op je scherm te kijken, maar pas zodra je een notificatie krijgt.

Overvallen van telefoon

Ook komen de eerste berichten al binnen van gamers die zijn beroofd van hun smartphone. Overvallers kunnen bijvoorbeeld gamers met te vangen Pokémon lokken naar afgelegen plaatsen, waarna ze de gamers overvallen van bijvoorbeeld hun smartphone.

Malware

Een ander ‘gevaar’ kan zich voordoen bij het downloaden van Pokémon GO. Dit keer geen fysiek gevaar, maar het gevaar op het downloaden van malware en virussen. Zorg dus dat je alleen de echte Pokémon GO download via de appstore of playstore.

Ook voordelen

Pokémon GO weet in ieder geval te bereiken dat gamers die normaal gesproken amper van de bank komen nu actief de wereld in trekken. Goed voor de beweging dus van miljoenen gamers.

Reactie plaatsen

Reacties

Aegean College
2 maanden geleden

kandyjames@gmail.com

celiaenyeart@t-online.de
2 jaar geleden

celiaenyeart@t-online.de