Pokémon GO: hoe werkt het?

Ben je net zoals miljoenen andere mensen wereldwijd ook een speler van Pokémon GO of wil je het gaan spelen? Om een goede start te maken is het een meerwaarde om te weten hoe Pokémon GO werkt en wat de doelen zijn tijdens de game. Kies je personage, sluit je aan bij teams en verover gyms, win battles en badges, enzovoorts. Maar vooral, word de allerbeste Pokémon trainer van allemaal en behaal hogere levels.

Pokémon GO van A tot Z:

Gamen met de camera van je smartphone

Zodra je Pokémon GO opstart zal de game automatisch de camera van je smartphone activeren. Hierdoor zal je op je telefoonscherm gewoon de wereld om je heen zien. Maar dan met het verschil dat in de wereld op je scherm ook Pokémon aanwezig zijn. Er lopen bijvoorbeeld Pokémon door je woonkamer, in de trein of op school.

Personage kiezen

Voordat je begint zal je een eigen personage moeten samenstellen. Laat je personage op jezelf lijken of stel helemaal zelf een fantasy karakter samen. Op je profielpagina en op de kaart zal je je personage terugvinden. Ook andere spelers van Pokémon GO zullen je personage zien.

Pokémon vangen

De Pokémon die in de game voorkomen zal je moeten proberen te vangen. Je vangt ze met een Pokémon bal die je met een swipe beweging gooit. In het begin zijn er 151 soorten Pokémon te vangen, verder in het spel zullen er nieuwe Pokémon worden toegevoegd.

Teams

Belangrijk onderdeel van de gameplay is dat je jezelf aan kunt sluiten bij een team. Het aansluiten bij een team biedt verschillende voordelen die je nodig zult hebben in het spel. Je hebt de keuze uit drie teams om jezelf bij aan te sluiten, namelijk blauw, rood of geel. Om je aan te sluiten bij een team zal je minstens level 5 trainer moeten zijn. Je kunt jezelf aansluiten bij een team in een zogenoemde gym.

Gyms

Cruciaal in het spel zijn de zogenoemde gyms. Hier worden Pokémon getraind en beter gemaakt. De Pokémon gyms zijn vindbaar in de gewone wereld en om je erbij aan te sluiten zal je jezelf moeten aansluiten bij een team. Als team kan je proberen gyms te veroveren. Klinkt leuk, maar je zult je gym erna natuurlijk wel moeten verdedigen tegen andere teams die de gym willen veroveren. Om een gym te veroveren zal je battles moeten winnen van het team dat nu de gym in eigendom heeft. Bij iedere winst daalt de prestige van de gymeigenaren en zodra deze op 0 uitkomt heb je de gym verovert. Als eigenaar van een gym verdien je geen badges of medailles. Je hebt status wanneer je een gym hebt en krijgt daarvoor om de zoveel tijd een beloning van de game.

Battles

Iedereen die ooit Pokémon heeft gezien op televisie weet dat de battles misschien wel het belangrijkste zijn. Iedere Pokémon beschikt over eigen specialiteiten en onderling gaan de Pokémon dan ook de strijd met elkaar aan. Lukt het om de specialiteiten van je eigen Pokémon uit te buiten en de zwaktes van je tegenstander te benutten? Dan maak je een grote kans om de battle te winnen.

Pokéstops

Overal en nergens bevinden zich Pokéstops. Bij de Pokéstops kan je beloningen vinden zoals eieren, potions, candy, etcetera. 

Badges winnen

Het spel bevat ook vele uitdagingen waarmee je badges kunt winnen. Probeer tijdens het spelen van Pokémon GO zoveel mogelijk badges te winnen door uitdagingen tot een goed einde te brengen.

Pokémon evolueren

De Pokémon maken zelf ook een ontwikkeling door in de game. Als ze goed getraind zijn kan je met behulp van candy’s laten doorontwikkelen. De term die hiervoor wordt gebruikt is ‘evolueren’. Een geëvolueerde Pokémon is sterker en bezit vaak meer en betere vaardigheden.

Reactie plaatsen

Reacties

Aleksej
6 maanden geleden

Aleksej.vanlaethem@gmail.com