Museumjaarkaart

Lijst deelnemende musea en acceptanten

Last update: 26-03-2018

De Museumjaarkaart is ideaal voor mensen die vaak een museum bezoeken. Je betaalt als kaarteigenaar eenmalig een vast bedrag waarna je het hele jaar door gratis honderden musea kunt bezoeken. Hiertoe behoren ook alle topmusea waaronder bijvoorbeeld het Rijksmuseum. Maar wat zijn nou eigenlijk precies de deelnemende musea en wie accepteren de Museumjaarkaart? We hebben alle acceptanten en deelnemende musea opgesomd in lijsten op alfabet, per gemeente en per provincie.

400 Musea

Nederland staat bol van de musea en het grootste deel doet ook mee aan het concept van de Museumjaarkaart. Er zijn namelijk maar liefst ruim vierhonderd acceptanten van de Museumkaart. Deze vierhonderd musea zijn ook nog eens prachtig gespreid door heel Nederland te vinden, er is altijd een acceptant in de buurt.

Deelnemende musea: lijst alfabetisch

Een overzicht van alle musea die de Museumjaarkaart accepteren, netjes gesorteerd op alfabet, vind je in Museumjaarkaart: alle musea A-Z. Deze overzichtslijst is het meest ideaal wanneer je bijvoorbeeld gericht wilt weten of je favoriete museum ook meedoet aan het principe van de Museumjaarkaart. Je ziet dus zeer snel en eenvoudig dat bijvoorbeeld het Tropenmuseum in Utrecht deelneemt.

Deelnemende musea: lijst musea per gemeente

In Museumjaarkaart: lijst musea per gemeente vind je een lijst van alle musea uitgesplitst per gemeente. Handig als je bijvoorbeeld wilt weten welke musea de Museumjaarkaart accepteren in Amsterdam, Otterlo, Sittard, enzovoorts. Deze overzichtslijst is ideaal wanneer je bijvoorbeeld op stedentrip bent en benieuwd bent welke musea in die stad of gemeente bezocht kunnen worden met je Museumjaarkaart.

Deelnemende musea: lijst musea per provincie

Een overzicht waarop de musea zijn gerangschikt per provincie vind je in Museumjaarkaart: lijst musea per provincie. Je ziet in de lijst zeer eenvoudig welke musea er meedoen in bijvoorbeeld de provincie Drenthe, Zeeland of Gelderland. Deze overzichtslijst is vooral bruikbaar wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent of woonachtig bent in een bepaalde streek en je wilt weten welke musea in die provincie de Museumjaarkaart accepteren.

Museumjaarkaart kopen

Een Museumjaarkaart kan worden gekocht via de website van de Museumkaart en bij verschillende grotere musea. Kom alles te weten over de verkooppunten in Museumjaarkaart: kosten en verkooppunten.