Museumjaarkaart

Kosten en verkooppunten

Last update: 26-03-2018

De Museumjaarkaart is een abonnement dat je moet hebben wanneer je regelmatig een museum bezoekt. Ruim een miljoen mensen bezitten reeds over een geldige Museumjaarkaart. Maar wat kost een Museumjaarkaart nou eigenlijk en waar worden ze verkocht? Onderstaand is alle informatie over de kosten voor de reguliere Museumjaarkaart, de jongerenkaart en cadeaukaarten samengevat. Ook volgt informatie over hoe je weet welke verkooppunten er zijn, hoe lang de kaart geldig is en hoe je de Museumjaarkaart kunt opzeggen.

Kosten Museumjaarkaart

Er zijn verschillende uitvoeringen van de Museumjaarkaart met ook een verschillend kostenplaatje. Behalve de eenmalige registratiekosten ter waarde van € 4,95 betaal je de volgende prijs per jaar:

  • Reguliere Museumjaarkaart voor volwassen: € 59,90 per jaar
  • Museumjaarkaart voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar: € 32,45 per jaar
  • Kidskaart tot en met 12 jaar: € 32,45

Verkooppunten Museumjaarkaart

De Museumjaarkaart kan online via de website van Museumkaart worden gekocht. Je ontvangt de kaart dan binnen vijf werkdagen thuis waarna u er gebruik van kunt maken. Tevens wordt de kaart ook verkocht door ongeveer 150 musea. Dit gaat dan voornamelijk om de wat grotere musea. Bij musea gekochte Museumkaarten zijn wel per direct geldig. Een actueel overzicht van de verkooppunten vind je op de site van de Museumkaart te kiezen voor ‘waar koop ik de Museumkaart?’. Wil je weten welke musea meedoen? Lees dan verder op Museumjaarkaart: lijst deelnemende musea en acceptanten.

Online bestellen

Museumjaarkaarten die online via de website van de Museumkaart worden besteld worden binnen vijf werkdagen thuisbezorgd. Ook cadeaukaarten kunnen online worden besteld. Een Museumjaarkaart of cadeaukaart kan online eenvoudig via iDeal wordt aangekocht. Ook kan er worden gekozen voor een doorlopende machtiging.

Geldigheid Museumjaarkaart

Een Museumjaarkaart heeft een geldigheid van één jaar, waarbij de vervaldatum op de voorkant van de kaart is geprint. Dit is het geval wanneer je een abonnement hebt. Als je de Museumjaarkaart in een deelnemend museum hebt gekocht ontvang je een sticker op de kaart en daarop wordt dan de geldigheidsdatum geschreven. Ook staat op de kassabon de geldigheidsdatum. Ook Museumjaarkaarten zonder pasfoto zijn vooralsnog geldig. 

Online controleren geldigheid

Stichting Museumkaart biedt je ook de mogelijkheid om online de geldigheidsdatum van de Museumjaarkaart te controleren. Ga naar deze pagina en log in middels e-mailadres en wachtwoord of maak een account aan.

Opzeggen Museumjaarkaart

Wanneer je de Museumjaarkaart wilt opzeggen moet dit schriftelijk of per e-mail worden gedaan bij de Klantenservice. Houd wel rekening met de opzegtermijn die 1 maand bedraagt. 

Wijzigingen doorgeven

Ook wanneer je alleen wijzigingen wilt doorgeven kan je contact opnemen met de klantenservice. Dit is ook telefonisch mogelijk via het gratis telefoonnummer 0800-0203388. Wel geldt daarbij dat je dan uiteraard de wijzigingen ook moet aangeven. Bij een verhuizing zal je dus bijvoorbeeld je oude adres, je nieuwe adres en de verhuisdatum moeten doorgeven.

Let op: De Museumjaarkaart maakt geen onderdeel uit van Merkinfo.nl. Voor het aanvragen of opzeggen van een Museumjaarkaart verwijzen we u naar de organisatie van de Museumjaarkaart.