Museumjaarkaart

Onbeperkt musea bezoeken

Last update: 26-03-2018

Frequente museumbezoekers zullen vast wel bekend zijn met de Museumjaarkaart. Met een Museumjaarkaart kan je namelijk onbeperkt honderden musea in Nederland bezoeken. Hierdoor bespaar je op jaarbasis veel geld wanneer je regelmatig een museum bezoekt. De Museumjaarkaart heet eigenlijk officieel de Museumkaart maar de meeste mensen noemen het abonnement dus nog met de oude naam. Kom alles te weten over de Museumjaarkaart zoals waar deze te koop is, welke musea de kaart accepteren, geldigheid, enzovoorts.

Museumjaarkaart

De Museumjaarkaart is uitermate populair en heeft meer dan één miljoen kaarthouders. Gemiddeld bezoekt een kaarthouder zes tot zeven musea per jaar. De Museumjaarkaart bestaat al sinds 1981 en is een uniek concept in de wereld. Maar wat is de Museumjaarkaart eigenlijk precies? Het werkt volgens een eenvoudig principe. Wie een Museumjaarkaart koopt betaalt namelijk eenmalig een vast bedrag per jaar. Vervolgens heb je vrije toegang tot de verschillende musea in Nederland. Het geld dat de aankoop van de kaart oplevert wordt vervolgens via bepaalde verdeelsleutels verdeeld onder de musea die deelnemen. Dankzij de Museumjaarkaart wordt de drempel om een museum te bezoeken lager en slagen de deelnemende musea erin om meer bezoekers te trekken.

Verkooppunten en kosten

Alles over waar je de Museumjaarkaart kunt kopen lees je in Museumjaarkaart: kosten en verkooppunten. Hier is ook alle informatie over de kosten van een Museumjaarkaart opgenomen.

Acceptanten en deelnemende musea

Zoals benoemd is de Museumjaarkaart te gebruiken bij ongeveer 400 musea. Welke dit zijn lees je in Museumjaarkaart: lijst deelnemende musea en acceptanten.

Voorwaarden Museumjaarkaart

Aan het gebruik zijn enkele voorwaarden verbonden:

  • Wanneer je een bezoek brengt aan een museum moet je je originele kaart meenemen. Een kopie van je Museumjaarkaart is bijvoorbeeld niet voldoende om als entreebewijs te dienen.
  • De Museumjaarkaart is strikt persoonlijk en dus niet overdraagbaar. Er bestaat ook niet zoiets als een kaart voor de familie of het gezin.

Contact

De Museumjaarkaart wordt belangeloos uitgebaat door de Stichting Museumkaart. Voor vragen of opmerkingen kan contact worden opgenomen met de Klantenservice via het telefoonnummer 0800-0203388. Dit betreft een gratis telefoonnummer dat bereikbaar is op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Via de website van de Museumkaart kan ook een contactformulier worden ingevuld.

Digitaal magazine

Iedere maand wordt een digitaal magazine uitgebracht waarin verschillende speciale acties en extra voordelen worden belicht. Ook blijf je dankzij het digitale magazine op de hoogte van welke speciale voorstellingen er zijn bij de deelnemende musea. Het digitale magazine van de Museumjaarkaart is gratis te ontvangen als kaarthouder door jezelf op deze pagina aan te melden.

Let op: De Museumjaarkaart maakt geen onderdeel uit van Merkinfo.nl. Voor het aanvragen of opzeggen van een Museumjaarkaart verwijzen we u naar de organisatie van de Museumjaarkaart.