Overzicht evenementen musea en kunst

Als eigenaar van een Museumkaart heb je natuurlijk een voorliefde voor musea en kunst. In Nederland zijn er diverse bijzondere jaarlijkse evenementen die absoluut de moeite waard zijn eens te bezoeken wanneer je van musea en kunst houdt. Onderstaand zijn diverse evenementen geselecteerd die te maken hebben met musea dan wel kunst.

Museumnacht Amsterdam

In de hoofdstad wordt ieder jaar in november de Museumnacht georganiseerd. Tijdens dit evenement openen een groot aantal musea op ongewone tijden hun deuren. Aan de Museumnacht doen grote musea mee zoals het Van Gogh Museum, Rembrandthuis, Rijksmuseum, Allard Pierson Museum en het Rijksmuseum. Heb je een Museumkaart? Dan zijn de deelnemende musea gratis te bezoeken. Meer informatie over de Museumnacht van Amsterdam vind je hier.

Nationale Museumweek

Met meer dan één miljoen bezoekers is de Nationale Museumweek ieder jaar weer een groot succes. De Nationale Museumweek wordt georganiseerd in de maand april en zeer veel bekende en onbekende musea doen mee aan het evenement. Veel musea bieden grote kortingen aan of laten bezoekers zelfs gratis naar binnen. Meer over de Nationale Museumweek en de deelnemende musea vind je op deze pagina.

Poëzieweek en Gedichtendag

Fijnproevers van poëzie en gedichten omcirkelen ieder jaar de Poëzieweek en Gedichtendag in hun agenda. De Poëzieweek en Gedichtendag vinden plaats eind januari. Kom meer te weten over dit evenement.

Nacht van de Nacht

Om mensen bewust te maken van de grote hoeveelheid verlichting die er ’s nachts brand is er de Nacht van de Nacht. Veel lichten worden gedoofd en er vinden nachtelijke activiteiten plaats in het hele land zoals lezingen, wandelingen, het spotten van nachtdieren, enzovoorts. Meer over de Nacht van de Nacht die in oktober plaatsvindt.

Open Monumentendag

Nederland heeft enorm veel bouwwerken en andere gebouwen op de monumentenlijst staan. Tijdens de Open Monumentendag openen veel van deze monumenten hun deuren en krijgen bezoekers de kans een kijkje te komen nemen. De Open Monumentendag  vindt plaats in september en is gratis te bezoeken. Meer informatie via deze pagina.

Dutch Design Week

Ben je vooral geïnteresseerd in design en futurisme? Dan is de Dutch Design Week een must visit. Kunstenaars en bedrijven tonen er hun laatste ontwikkelingen en prachtige vormgegeven creaties. De Dutch Design Week vindt plaats in oktober in Eindhoven. Meer over de Dutch Design Week.

Kunstbeurzen

Ook niet onvermeld om te benoemen zijn natuurlijk de kunstbeurzen. Deze zijn vooral interessant om te bezoeken als je galerieen wilt bezoeken of wanneer je graag zelf kunst wilt kopen dan wel verhandelen. Bekende kunstbeurzen in Nederland zijn:

Reactie plaatsen

Reacties

INGE BLAAUW
4 jaar geleden

Heb betaald 59,95 op 12-11-'19. Verlenging kaart. GEEN nieuwe kaart ontvangen!!! 15619315000251990-kenmerk. 2012061040029741-omschrijving. Museumjaarkaart. Kan nu nergens heen!