GLS pakket verzenden: al vanaf € 6,25

GLS is een pakketdienst die zich richt op de Nederlandse en buitenlandse verzending van pakketten. Met GLS is het mogelijk om pakketten voor enkele euro’s te versturen. GLS is een afkorting van General Logistics Systems B.V. en is een van de grotere pakketdiensten die zich richten op zowel zakelijke klanten en particulieren. Het werkgebied van GLS bestaat uit diverse Europese landen. In dit artikel is alle informatie over de pakketdienst GLS opgenomen waaronder de kosten en tarieven, verzendvoorwaarden, afmetingen van het pakket, verzendduur, verzendopties, enzovoorts.

GLS Pakketshop

De standaardtarieven van GLS gelden voor de verzending via een GLS pakketshop. Hierbij breng je het pakket naar de GLS Pakketshop waarna de verzending zal worden verzorgd. Er zijn ongeveer 550 GLS Pakketshops in Nederland, dus er is er altijd wel één in de buurt. Via deze website vind je door het invullen van je postcode een GLS Pakketshop in de buurt. Je kunt je verzending niet van tevoren online aanmaken, je kunt dus gewoon met je pakket naar de GLS Pakketshop gaan en daar de verzending laten verzorgen.

Afmetingen pakket

Het maximaal gewicht dat je via GLS kan versturen bedraagt, ongeacht de omvang van het pakket, 32 kilogram. GLS werkt met drie maten voor het verzenden van een pakket, namelijk S-pack, M-pack en L-pack:

  • S-pack: langste + kortste zijde samen maximaal 50 centimeter
  • M-pack: langste + kortste zijde samen maximaal 80 centimeter
  • L-pack: langste + kortste zijde samen maximaal 150 centimeter

GLS verzendkosten Nederland

Voor de verzending van een binnenlands pakket betaal je bij GLS de volgende tarieven (inclusief btw):

  • S-pack: € 6,25 per pakket
  • M-pack: € 7,95 per pakket
  • L-pack: € 11,75 per pakket

GLS verzendkosten België en Duitsland

Het is mogelijk om je pakket vanuit Nederland naar België of Duitsland te verzenden. Inclusief btw betaal je het volgende:

Pakketformaat België Duitsland
S-pack € 11,- € 11,95
M-pack € 14,- € 15,95
L-pack € 17,50 € 18,25

GLS verzendkosten overig Europa

Verzending naar andere Europese landen is uiteraard duurder. Inclusief btw zijn de tarieven als volgt

Pakketformaat Denemarken, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk Finland, Ierland, Italië, Polen, Spanje, Zweden Bulgarije, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië
S-pack € 12,50 € 16,95 € 22,50
M-pack € 16,95 € 27,95 € 29,95
L-pack € 18,95 € 31,95 € 34,95

Pakket thuis laten afhalen

Het is via GLS mogelijk om het pakket niet af te geven bij een GLS Pakketshop maar het thuis te laten afhalen. Hiervoor geldt wel een meerprijs.

Pakket volgen

Standaard ontvang je een track & trace code waarmee je het pakket kunt volgen tijdens de verzending. De track & trace is inbegrepen in de standaard prijs.

Verzendduur GLS

Verzending van je pakket via GLS is snel, het pakket wordt namelijk binnen één werkdag afgeleverd (bij aanlevering op een werkdag). Bij aflevering moet voor de ontvangst worden getekend door de ontvanger. GLS bezorgt niet op zaterdagen.

Pakket verzekering

Het pakket is bij GLS standaard verzekerd, er hoeft dus geen aanvullende verzekering te worden afgesloten wanneer je de standaardverzekering voldoende vindt. Het pakket is standaard verzekerd tot een bedrag van € 500,- waarvan € 50,- eigen risico bedraagt.

Verzending naar postbusadres

Het is via de pakketdienst van GLS niet mogelijk om een pakket te versturen naar een postbusadres.

Zakelijk contract

Wanneer je vaker pakketten stuurt is het zinvol om een zakelijk contract af te sluiten omdat je hiermee voordeliger uit bent. Bekende pakketdiensten die zakelijke contracten aanbieden zijn bijvoorbeeld DPD of UPS.

Reactie plaatsen

Reacties

A de Bruijn
een jaar geleden

Goedemiddag, Veel info is beschikbaar op jullie sites. Maar op welke moet ik inloggen om mijn pakket te kunnen versturen?

Lara Lamote
7 jaar geleden

Beste,

Ik heb online een jas besteld via etsy, barefootpeace.
Mijn verzending is vertrokken op 25/11/2016 vanuit Tsjechie naar Belgie.
Ik heb er geen trackingscode van.
Hoe lang zou het duren tegen het bij ons aankomt?
Alvast bedankt,
Lara