DPD pakket verzenden: al vanaf € 4,-

DPD is een van de allergrootste pakketdiensten wereldwijd en ook in Nederland actief. Particulieren en bedrijven die af en toe pakketten versturen kunnen dit doen via DPD Pakketservice. De verzending gaat via de DPD Parcelshops welke in heel Nederland zijn te vinden. Kom alles te weten over de verzendkosten, maximale gewicht en afmetingen van een pakket, het vinden van een DPD Parcelshop, de verzendduur van DPD, verzendopties en voorwaarden.

Pakket verzenden

Het versturen van een pakket via DPD Pakketservice kan naar een DPD Pickup Parcelshop of naar een (thuis)adres worden verzonden. Om te verzenden dienen de volgende stappen te worden opgevolgd:

  • Stap 1: ga naar de website www.pakkettenversturen.nl
  • Stap 2: vul de gegevens van de ontvanger en jezelf in
  • Stap 3: geef aan of je het pakket wilt versturen naar een DPD Pickup Parcelshop of naar het (thuis)adres van een ontvanger. Optie 1 is aanzienlijk voordeliger!
  • Stap 3: uitprinten verzendlabel en plakken op pakket
  • Stap 4: afgeven pakket bij een DPD Parcelshop

Thuis afhalen

Het is via DPD Pakketservice niet mogelijk om je pakket thuis te laten afhalen. Je zult je pakket dus naar een DPD Parcelshop moeten brengen.

Vinden DPD Parcelshop

 

De DPD Parcelshops zijn vaak aanwezig in bestaande winkels zoals tankstations, boekhandels, supermarkten, enzovoorts. In totaal zijn er honderden Parcelshops in heel Nederland, je hoeft dus nooit ver te zoeken naar een DPD Parcelshop dichtbij huis of kantoor. Vind aan de hand van je adres, plaats, zoekterm of postcode de dichtstbijzijnde DPD Parcelshop in de buurt via deze website.

Verzendkosten DPD Pakketservice Nederland

De kosten inclusief btw die door DPD Pakketservice wordt gehanteerd voor pakketverzendingen binnen Nederland bedragen:

Pakket sturen naar: 0-10 kg 10-20 kg
DPD Pickup Parcelshop € 4,- € 8,-
(Thuis)adres € 6,25 € 10,25

Verzendkosten DPD Pakketservice Europa

De DPD Pakketservice verzendt ook naar een groot aantal Europese landen. De kosten inclusief btw zijn als volgt:

Pakket sturen naar: 0-10 kg 10-20 kg
DPD Pickup Parcelshop (Duitsland, België, Luxemburg) € 8,50 € 12,50
(Thuis)adres (zone 1: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hongarijë, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk) € 10,75 € 14,75
(Thuis)adres (zone 2: Bulgarijë, Estland, Finland, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Zweden) € 19,75 € 23,75

Afmetingen pakket

Een pakket versturen via de DPD Pakketservice is mogelijk wanneer wordt voldaan aan de volgende eisen:

  • Maximaal gewicht: een pakket mag niet meer dan 20 kilogram wegen.
  • Maximale afmetingen: de afmeting van een pakket mag niet groter zijn dan 100 lengte x 50 hoogte x 50 centimeter breedte zijn
  • De omvang mag maximaal 300 centimeter bedragen (2x breedte + 2x hoogte + 1x lengte)

Verzending postbusadres of antwoordnummer

Helaas is het niet mogelijk om via de DPD Pakketservice pakketten te verzenden naar een postbusadres of antwoordnummer.

Verzendduur DPD Pakketservice

Een binnenlandse verzending duurt gemiddeld twee werkdagen. Een verzending buiten Nederland duurt gemiddeld twee tot vijf werkdagen. DPD bezorgt ook op zaterdag, maar rekent hiervoor wel een kleine toeslag.

Pakket volgen

De verzender en ontvanger kunnen het pakket volgen tijdens de verzending dankzij een gratis track & trace code.

Pakket verzekering

Een groot voordeel aan DPD is dat je pakket standaard verzekerd is voor € 520,- tegen verlies of schade. Je hoeft dus geen aanvullende verzekering af te sluiten en het verzekerde bedrag is in vergelijking met andere pakketdiensten ruim.

Alleen incidenteel verzenden

Hetgeen in dit artikel is opgesomd betreffen de prijzen en voorwaarden voor het incidenteel verzenden van een pakket. Voor het meer frequent verzenden van een pakket kan beter een zakelijk contract worden afgesloten, want dan krijg je ook kortingstarieven. Dit is ook mogelijk via DPD of anders wel via concurrenten zoals DHL, UPS, etcetera.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.