DHLFORYOU pakket verzenden: al vanaf € 5,-

De bekende pakketdienst DHL heeft DHLFORYOU opgezet speciaal voor particulieren en bedrijven die slechts incidenteel een pakket versturen. DHLFORYOU is enorm voordelig en geeft de verzender en ontvanger van pakket tot een maximum van tien kilogram volop keuze. Lees alles over de verzendopties, kosten en tarieven, voorwaarden, maximale afmetingen en gewicht van een pakket, het verzekerd bedrag, het vinden van een DHL Parcelshop of Parcelstation en de verzendduur van de pakketdienst DHLFORYOU.

Verzenden pakket

Verzenden pakket

Het versturen van een pakket via DHLFORYOU gaat volgens enkele stappen:

 • Stap 1: ga naar de website van DHLFORYOU.nl
 • Stap 2: voer de gegevens van de ontvanger in
 • Stap 3: geef aan of het pakket thuis of op kantoor moet worden bezorgd of bij een DHL Parcelstation of Parcelshop
 • Stap 4: voer je eigen gegevens in
 • Stap 5: geef aan of je het pakket wilt afgeven bij een DHL Parcelstation of Parcelshop of dat je het pakket liever bij je thuis laat ophalen
 • Stap 6: geef aan of je direct wilt betalen via iDeal of bij de Parcelshop
 • Stap 7: invoeren pakketgegevens
 • Stap 8: uitprinten pakketlabel en plakken op pakket.

DHL Parcelshop en DHL Parcelstation

Het meest voordelig is het om je pakket te verzenden met DHLFORYOU wanneer de verzending gaat van en naar een DHL Parcelshop of DHL Parcelstation. DHL Parcelshops zijn vaak gevestigd in normale bstaande winkels, in totaal zijn er meer dan duizend in Nederland. DHL Parcelstations zijn 24 uur per dag open en bestaan uit zogenoemde lockers. Dankzij de grote aantallen parcelshops en parcelstations hoef je nooit ver te reizen naar een DHLFORYOU punt in de buurt. Een overzicht van deze punten vind je op de website van DHLFORYOU.

Tarieven DHLFORYOU Nederland

De standaardprijs voor het via DHLFORYOU verzenden van een pakket bedraagt € 5,- inclusief 21% btw. Deze prijs geldt dan voor afgifte en bezorging van het pakket bij een DHL Parcelshop of Parcelstation. Om deze standaardprijs te realiseren is het ook van belang om online al via iDeal te hebben betaald. De prijzen worden hoger wanneer je aanvullende services wenst:

 • € 0,75 extra: verzending naar een huisadres
 • € 0,00 extra: verzending naar een huisadres wanneer het pakketje door de brievenbus past
 • € 2,50 extra: pakket thuis laten ophalen
 • € 1,50 extra: verzekering pakket tot € 500,- voor schade of verlies
 • € 1,- extra: bij DHL Parcelshop het verzendlabel laten uitprinten in plaats van thuis

Afmetingen en gewicht pakket

Verzending via DHLFORYOU is mogelijk mits wordt voldaan aan:

 • Maximaal gewicht: een pakket mag niet meer dan 10 kilogram wegen.
 • Maximale afmetingen: de afmeting van een pakket mag niet groter zijn dan 80 x 40 centimeter
 • Maximale inhoud: een pakket mag geen grotere inhoud hebben dan 60 liter.

Tarieven DHLFORYOU buiten Nederland

Ook wanneer je een pakket naar een ander land in Europa of de wereld wilt sturen kan je gebruik maken van DHLFORYOU. Het maximale gewicht is identiek aan verzending binnen Nederland. Wel zijn er minimale afmetingen van toepassing, namelijk 15 x 11 x 1 centimeter. De tarieven voor internationale verzending zijn:

Product 0-2 kg 2-5 kg 5-10 kg
Zone 1, West-Europa: België, Duitsland, Italië, Finland, Denemarken, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Luxemburg, Zweden, Spanje, Oostenrijk, Portugal en Polen € 10,- € 18,- € 22,-
Zone 2: overige Europese landen € 16,- € 22,- € 28,-
Zone 3: rest van de wereld € 24,- € 32,- € 52,-

Pakket volgen

DHLFORYOU geeft voor iedere verzending een track & trace code af waarmee verzender en ontvanger het pakket kunnen volgen.

Verzendduur DHLFORYOU

Wanneer je een pakket aanlevert voor 16.00 uur wordt het de volgende werkdag al bezorgd. Pakketten die op vrijdag worden aangeleverd worden op zaterdag bezorgd.

Verzending naar postbusadres

Het is via de pakketdienst van DHLFORYOU helaas niet mogelijk om een pakket te versturen naar een postbusadres.

Pakket verzekering

Een pakket is bij DHLFORYOU niet standaard verzekerd. Het is mogelijk om een verzekering af te sluiten voor het bedrag van € 1,50. Met deze verzekering is het pakket verzekerd tegen schade en verlies met een maximum van € 500,-.

Pakket laten afhalen

Het is mogelijk om je pakket thuis te laten afhalen door DHLFORYOU. Thuis laten afhalen kost € 2,50.

Ontvangen pakket via DHLFORYOU

Het pakket wordt bij de buren bezorgd wanneer je niet thuis bent en het pakket past niet door de brievenbus past. Als de buren ook niet thuis zijn ontvang je een kaart met bezorgcode in de brievenbus waarmee je zelf kunt bepalen waar en wanneer er opnieuw bezorgd moet worden.

Incidenteel pakket versturen

 

Dit artikel is vooral van toepassing voor particulieren of bedrijven die incidenteel een pakket versturen. Het regelmatig versturen van pakketten is vaak voordeliger met een zakelijk contract. DHL biedt ook zakelijke contracten aan. Andere bekende bedrijven zijn UPS en DPD.

Reactie plaatsen

Reacties

Ted Kosasih
6 jaar geleden

Geachte dames en heren,

Bijdeze wil ik u vragen, ik heb een pakket van 10 kg en wil naar Italy versturen , dat ligt in dorp Rotonde zuid italy , kunt u ze thuis brengen bij zijn huisadres? ivm zijn leeftijd is niet mogelijk naar stadt om de pakket zelf op te halen, In de pakket zit wat blikjes en etenwaren ,

Ik hoor het van u en hoe moet ik de pakket afleveren, woon in amsterdam en hoeveel het kost incl. ?
( is het een formulier nodig voor de douane verklaring als de pakket in italy aankomst ? )
Bedankt,

Groeten,
Ted Kosasih