Kiala pakket verzenden: al vanaf € 3,95

Kiala is een pakketdienst waarmee je zeer voordelig pakketten verzenden en afhalen via Kiala punten in heel Nederland. Doordat er800 Kiala punten zijn, is er altijd wel één vlakbij huis. Kiala is onderdeel van het grote pakketbedrijf UPS waardoor je verzekerd bent van deskundigheid. Kom alles te weten over de kosten, verzendopties en voorwaarden van Kiala en kom te weten waar je het dichtstbijzijnde Kiala punt kunt vinden.

Kiala pakketdienst

Kiala is actief in verschillende Europese landen en werkt op een andere manier dan de meeste pakketdiensten. Bij Kiala is het namelijk mogelijk om je pakket af te geven dan wel af te halen op een Kiala punt. Doordat de verzending van punt naar punt gaat is Kiala in staat de kosten zeer laag te houden. Een ander voordeel hiervan is dat je niet thuis hoeft te blijven voor afhaling of bezorging, je kiest namelijk zelf het perfecte tijdstip uit om je pakket af te geven of af te halen bij het Kiala punt in de buurt.

Kiala punt

Er zijn zoals gezegd ongeveer 800 Kiala punten. Vaak zijn deze gevestigd in grotere winkels, supermarkten, tankstations, enzovoorts en daardoor verzekerd van ruime openingstijden. Je kunt alle Kiala punten vinden via deze webpagina. Vul hiervoor straat, postcode of woonplaats in en het dichtstbijzijnde Kiala punt wordt getoond. 

Verzenden pakket

Een pakket versturen via Kiala doe je als volgt:

  • Stap 1: ga naar de website van Kiala
  • Stap 2: meldt de verzending online aan en print het verzendlabel uit
  • Stap 3: geef het pakket af op een Kiala punt

Pakket laten afhalen

Via Kiala is het niet mogelijk om een pakket thuis te laten afhalen, je zult het pakket dus zelf naar een Kiala punt moeten brengen. Wil je perse via Kiala verzenden, dan bestaat er nog wel de mogelijkheid om moederbedrijf UPS in te schakelen, zij halen wel thuis pakketten op maar zijn ook wel duurder.

Kosten en tarieven Kiala

Dankzij de verzendprocedure via Kiala punten is Kiala in staat om zeer voordelig pakketten te versturen binnen Nederland. Ook de verzending naar diverse andere Europese landen is mogelijk. De kosten bedragen voor verzending (inclusief btw):

  • Nederland: € 3,95
  • België en Luxemburg: € 7,50
  • Frankrijk: € 10,-
  • Spanje: € 14,-

Afmetingen pakket

  • Maximaal gewicht: een pakket mag niet meer dan 15 kilogram wegen.
  • Maximale afmetingen: de afmeting van een pakket mag niet groter zijn dan 70 centimeter voor de langste zijde en 120 centimeter voor de langste en kortste zijde opgeteld.

Pakket volgen

Met behulp van een traceercode kan je het pakket volgen gedurende de verzending. Je betaalt geen extra kosten voor deze volgservice.

Verzendduur Kiala

De verzendduur via Kiala bedraagt maximaal vier werkdagen. Verzending via het moederbedrijf UPS is wel binnen één werkdag geregeld.

Pakketverzekering

Voor het verzekeren van je pakket hoef je geen extra kosten te betalen, de verzekering is binnen de standaard prijs inbegrepen. Het maximaal verzekerd bedrag bij Kiala bedraagt € 3,40 per kilogram. Wie een licht pakket van een flinke waarde wil versturen is daardoor via Kiala niet erg goed verzekerd.

Ontvangen pakket via Kiala

Als ontvanger van een pakket dat via Kiala wordt gestuurd krijg je een sms, e-mail of telefoontje dat het pakket klaar ligt bij een Kiala punt en opgehaald mag worden. Neem voor de afhaling een geldig identiteitsbewijs mee.

Incidenteel pakket verzenden

Kiala is vooral geschikt wanneer je zo nu en dan een pakket wilt versturen. Als je als particulier of als bedrijf regelmatig pakketten verzendt kan beter een zakelijk contract worden afgesloten via bijvoorbeeld UPS (Kiala is eigendom van UPS), DHL of DPD.

Reactie plaatsen

Reacties

Voogt
een jaar geleden

Ik wil graag dat mijn account wordt verwijderd.
Ik wil geen gebruik maken van uw diensten.
De mail kan staan op wvoogt of wimvoogt@hetnet.nl. Bij voorbaat dank.

Frans
2 jaar geleden

Kiala is in 2012 door UPS overgenomen.

Sylvia
2 jaar geleden

Ik probeer in te loggen bij Kiala maar volgens mij bestaat het niet eens meer, ik zie nergens een mogelijkheid daartoe !

AAG.Dingemans
3 jaar geleden

Ik wil graag pakketten versturen van Spanje naar Nederland a10 kilo hoeveel kost dat

Petra
6 jaar geleden

Ik heb blijkbaar iets gemist, maar is Kiala opgeslokt door UPS? Ik had een account bij Kiala, maar nu moet ik bij UPS weer een nieuw account aanmaken?

Smitha269
6 jaar geleden

Thanks again for the blog post.Thanks Again. Cool. dgcgfedfaekaedea

Smulders L.
6 jaar geleden

Ik ben al een uur bezig om uit te zoeken hoe KIALA werkt en waar ik mijn pakketje kan inleveren. Steeds kom ik terug op de UPS site en soms op gogo jongerentours. Ik vind ook totaal geen informatie hoe KIALA werkt. Graag een supersnelle reactie jullie zijds anders verliezen jullie ALWEER een nieuwe klant.

koerts-klahold
6 jaar geleden

hallo ik wil graag weten of jullie ook verzenden naar Portugal fisc-no-292023081of jullie daar ook in de buurt een afhal punt hebben gr Koerts

erdem
6 jaar geleden

hallo
hoe kan ik pakketten verzenden met Kiala
wat moet ik verzenden ?

A M Langezaal
7 jaar geleden

Help ! ik ben al uren bezig om te proberen in te loggen bij KIALA onmogelijk Is Ups , kan ik niet inloggen en als ik doorga is het verzenden bijna het dubbele in prijs pakket moet wel weg!!