Werken bij de Politie: overzicht actuele vacatures

De Politie is er voor de veiligheid van de maatschappij. Het hele jaar door zetten duizenden politieagenten zich in voor onze veiligheid. Waakzaam en Dienstbaar is niet voor niets de slogan van de politie. Om de politie op volle kracht te houden is de organisatie constant op zoek naar nieuw talent. Wist je dat je binnen de politie tal van carrièremogelijkheden hebt? Kom meer te weten over werken bij de politie, het volgen van opleidingen of voorlichtingen, stages of raadpleeg het overzicht met actuele vacatures.

Werken bij de Politie

Politieagent ben je feitelijk 24 uur per dag , het hele jaar door. Een functie bij de politie gaat gepaard met een grote verantwoordelijkheid en is daardoor niet voor iedereen weggelegd. Om te kunnen slagen zal je moeten voldoen aan kernwaarden zoals moedig, verbindend, integer en betrouwbaar. De politie is één van de grootste werkgevers van Nederland en telt meer dan 60.000 werknemers, welke verdeeld zijn over de Landelijke Eenheid, regionale eenheden en het Politiedienstencentrum. De eenheden zijn vervolgens weer verdeeld in tal van specialisaties en kunnen zelfstandig opereren. Kerntaken van de politie zijn natuurlijk het handhaven van de veiligheid, het bestrijden van criminaliteit en het oplossen van misdaden.

Actuele vacatures

De politie heeft een eigen website met vacaturezoeker gemaakt. Hier kan je eenvoudig het complete bestand aan actuele vacatures raadplegen. Het maakt dan niet uit wat voor soort baan je wilt, of het nu gaat om agent, recherche of ondersteunende functie: de vacaturezoeker verzamelt alle vacatures. Op ieder moment zijn er tientallen openstaande vacatures. Je kunt een voorselectie maken door aan te vinken in welke functie of vakgebied je interesse hebt, wat je vooropleidingen is en in welke provincie je graag wilt werken. Als er geen geschikte vacature in het overzicht staat kan je ook een vacature alert instellen zodat je op de hoogte wordt gebracht als een vacature aansluit bij je wensen. Actuele vacatures bij de politie zijn op dit moment:

Vacatures van Indeed

Solliciteren

Het is mogelijk om direct online te solliciteren op een van de openstaande vacatures. In sommige gevallen vul je alleen een checklist in, bij andere vacatures moet je ook je CV en motivatiebrief bijvoegen.

Voorlichting

Ben je nog niet zeker of een baan bij de politie echt bij je past? De politie organiseert regelmatig voorlichtingen over werken bij de politie. Je kunt je via de eerder genoemde site online inschrijven voor deze voorlichtingen die door het hele land plaatsvinden.

Opleidingen en stages

Bij de politie krijg je alle kansen om door te groeien en jezelf te specialiseren. Agenten volgen bijvoorbeeld een gedegen opleiding voordat ze de straat op gaan. Ook wanneer je nog studeert of op school zit kan je bij de politie werken. Er zijn altijd verschillende mogelijkheden om stage te lopen bij de politie.

Rangen

Het politiekorps is verdeeld in rangen. Als student (aspirant) heb je één streep, surveillanten twee, agenten drie en hoofdagenten vier. Andere rangen zijn nog de brigadier, inspecteur, hoofdinspecteur, commissaris, hoofdcommissaris en eerste hoofdcommissaris. Ook zijn er vele ondersteunende mensen in dienst bij de politie, denk hierbij aan ICT, financiële mensen, personeelszaken, communicatiespecialisten, enzovoorts. Zij dragen alleen het logo van de politie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.