HP Cartridges: verkooppunten en prijsvergelijking

Wanneer je printer thuis of op het werk niet meer goed print is waarschijnlijk de cartridge leeg aan het raken. Grote kans dat je een printer van HP, oftewel Hewlett-Packard hebt. Iedereen die ooit HP cartridges heeft gekocht, weet dat ze niet erg voordelig zijn. Kom te weten waar je HP cartridges kunt kopen. En wist je dat het mogelijk is om aanzienlijk te besparen op de kosten voor nieuwe cartridges? Aan de hand van een prijsvergelijking hebben we de prijsverschillen uitgedrukt.

Hewlett-Packard

Het Amerikaanse bedrijf Hewlett-Packard  behoort tot de grootste technologiebedrijven ter wereld. Het bedrijf is bekender onder de afkorting HP en richt zich op onder andere elektronica en software zoals computers, rekenmachines en printers. Wat betreft de printers heeft HP ondertussen honderden types op de markt gebracht en in heel veel kantoorpanden en huishoudens tref je een HP printer aan.

HP Cartridges

Een  cartridge is de gebruikelijke benaming voor een inktpatroon en worden toegepast in inkjetprinters. In de meeste gevallen maakt een printer gebruik van twee cartridges, de ene met zwarte inkt en de andere met gekleurde inktpatronen (meestal drie kleuren). Een groot deel van HP printers werkt met cartridges die dus ook leeg kunnen raken en vervangen moeten worden. Er is nog een onderscheid tussen inkttanks en patronen met printkop.

Verkooppunten

HP cartridges worden verkocht via de online HP store die je vindt op store.hp.com. Ook worden ze via tal van online wederverkopers aan de man gebracht. Wil je liever je cartridges in de winkel kopen? Groothandels en andere computerwinkels verkopen de cartridges van HP ook. Een goede tip is om de oude, lege cartridge met je mee te nemen naar de winkel. Zodoende weet je zeker dat je een goed passend exemplaar koopt. Zorg in ieder geval altijd dat je het type printer voor jezelf opschrijft.

Prijsvergelijking

Het is een bekend gegeven voor mensen die cartridges kopen. De cartridges zijn enorm duur, voor enkele milliliters betaal je al snel tientallen euro’s. Omgerekend betekent dit dat een liter inkt maar liefst duizenden euro’s kost.  Het loont dus absoluut om goed rond te kijken en verschillende prijzen te vergelijken met elkaar. Logischerwijs zijn de officiële HP cartridges het meest prijzig om te gebruiken. Om op deze markt in te spelen zijn er vele namaak cartridges in omloop die veel voordeliger in aanschaf zijn. Ook zijn de inktreservoirs meestal voller afgevuld waardoor de cartridge langer zou moeten kunnen meegaan. Let wel op dat er een risico bestaat voor de printkwaliteit. De meeste namaak cartridges zijn echter van een voldoende kwaliteit voor huiselijk gebruik. De kosten van namaak cartridges kunnen al snel de helft of meer lager zijn dan de officiële HP cartridges. Vooral cartridges via internet gekocht zijn voordeliger. Wanneer je frequent gebruik maakt van de printer is het ook de moeite waard om hervulbare cartridges aan te schaffen. Deze zijn misschien bij aanschaf duurder, maar het betaalt zichzelf snel terug.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.