Uniqlo verovert Benelux: wat zijn de plannen?

Uniqlo is een Japanse modeketen die vaak wordt vergeleken met Westerse modeketens als Zara, Primark of H&M. Maar niets is minder waar, Uniqlo heeft namelijk een geheel eigen stijl en dan vooral op het gebied van materialen. Uniqlo wil uitgroeien tot de nummer één van de wereld op modegebied en groeit daardoor zeer sterk. Het bedrijf wil de Benelux veroveren en heeft een winkel geopend in Antwerpen. Maar Uniqlo heeft ook een eigen webwinkel. Wat kunnen we nog meer verwachten en volgen er ook winkels in Nederland? En wat maakt Uniqlo zo bijzonder?

Assortiment

Uniqlo verkoopt kleding en mode aan vrouwen, mannen, kinderen en baby’s. En dan gaat het om mode in de breedste zin van het woord, bijvoorbeeld shirts, hemden, broeken, jassen, truien, jurkjes, sokken, lingerie, enzovoorts. Voor baby’s moet je denken aan typische babykleding zoals rompertjes en babypakjes.

Basic uitstraling

De kleding is niet direct heel uitbundig, maar eerder wat eenvoudiger  en universeler qua design. Uniqlo zet sterk in op tijdloze kleding, het modeconcern gaat niet mee in de race om iedere paar weken een nieuwe collectie te presenteren. Wat het assortiment van Uniqlo wel heel bijzonder maakt is de materiaalkeuze. Zo is continu een aanzienlijk deel van de collecties ingeruimd voor artikelen gemaakt van bijvoorbeeld kasjmier, merinowol, flanel, jeans, fleece, heat tech (uitstekend in staat om je warmte te reguleren), enzovoorts. Ook verkoopt Uniqlo verschillende gebreide kledingstukken. Ook is er per kledingstuk de keuze uit vele kleuren.

Winkelervaring en lage prijzen

Waar Uniqlo elke dag weer in wil uitblinken is vriendelijkheid. Japan is namelijk het land van de vriendelijkheid en de glimlach en Uniqlo wil dit overbrengen op haar winkels. Ook probeert Uniqlo haar assortiment tegen lage prijzen te verkopen, qua prijsstelling is de winkel vergelijkbaar met modeketens zoals Zara of H&M.

Wereldwijd

Dat Uniqlo een succesnummer is blijkt wel uit het feit dat de modeketen meer dan 1.600 winkels wereldwijd heeft, verspreid over de continenten Azië, Noord-Amerika, Europa en Oceanië. Enkele landen waar je Uniqlo zult terugvinden in het straatbeeld zijn België, Australië, Frankrijk, Duitsland, China, Indonesië, Rusland, Zuid Korea, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, enzovoorts. Het doel van Uniqlo is om het aantal winkels te verdubbelen in de komende jaren.

Uniqlo winkels Nederland en België

Nadat een eerste filiaal de deuren opende in Antwerpen is de verwachting dat de komende jaren nog meer winkels gaan openen in België en Nederland. Aan ambitie alvast geen gebrek, Uniqlo wil doorgroeien tot de nummer 1 op modegebied in Nederland en België. De weg naar werelddominantie is nog lang, maar de ambitie staat alvast. Het is geen heel gedurfde gok om te voorspellen dat Uniqlo binnen korte tijd ook in Amsterdam een winkel zal willen openen.

Webwinkel

De producten zijn ook te bestellen via de Uniqlo webshop en dat is wel zo handig nu het aantal winkels nog zo beperkt is. De webwinkel bezorgt ook gewoon in Nederland en België. Wel moet rekening worden gehouden met (beperkte) verzendkosten. Standaardbezorging duurt 2 tot 3 werkdagen, als je je producten sneller wilt ontvangen dan kan dat tegen meerprijs via een express verzending.

Nieuwsbrief

Uniqlo beschikt over een eigen nieuwsbrief waarmee ze fans op de hoogte houden van nieuwe collecties, speciale (kortings)acties, het laatste nieuws, enzovoorts. De nieuwsbrief kan worden aangevraagd via deze webpagina. De nieuwsbrief is geheel gratis, je hoeft alleen aan te geven wat je naam, je geboortedatum en je e-mailadres zijn. Tevens kan je aangeven in welke collecties je geïnteresseerd bent zodat je alleen daarover nieuws zult ontvangen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Annalies Perdijk
6 jaar geleden

Graag de nieuwsbrief tbv van dameskleding en graag openstaande vacatures

Jacqueline Paalman
7 jaar geleden

Graag de nieuwsbrief tbv dameskleding maat 34-42

Susanne Ulbrich
7 jaar geleden

Graag op de hoogte worden gehouden wanneer komt Uniqlo naar NL?
Graag de nieuwsbrief.
Vooral met info over dames en heren kleding.

Jessica de Vries
7 jaar geleden

Graag de nieuwsbrief
Met info voor kinderkleding voor meisjes
En vrouwen kleding

Marry van der Aa
7 jaar geleden

Basic kleding

Hansje Vijselaar
8 jaar geleden

Graag ontvang ik de nieuwsbrief,
Collectie female

Ger niessen
8 jaar geleden

Tenniskleding

Marja Nijland
8 jaar geleden

Ik ontvang graag de nieuwsbrief