Top 10 Modewinkels

De tijd dat het modebeeld werd gedomineerd door de mode en kleding die een plaatselijke winkelier verkocht is voorbij. Tegenwoordig maken megagrote modeketens de dienst uit op het gebied van fashion en mode. Denk maar aan hoe populair winkels zijn als Primark, Zara, H&M of Bershka. En vanuit het buitenland komen steeds meer winkelketens naar Nederland en België om hier nieuwe winkels te openen.


Primark

Een modeketen die haar stempel enorm op de modemarkt heeft gedrukt de laatste jaren in de Lage Landen is Primark. Het aantal winkels groeit snel en elke winkelopening staat weer in het teken van lange rijen belangstellenden. Telkens zoekt Primark ook weer honderden nieuwe personeelsleden bij de opening van een nieuwe winkel. Primark is vooral zo bijzonder door het enorme laag geprijsde assortiment en het feit dat ze geen eigen webshop hebben. We houden ook een pagina bij met het allerlaatste Primark nieuws.


Zara

Al sinds vele jaren is Zara een naam die klinkt als een klok en iedere winkelstad wenst dan ook een eigen Zara filiaal. Er zijn tientallen filialen van Zara in Nederland en België en het modeconcern blijft gewoon doorgroeien. Dit betekent dus weer veel nieuwe banen bij het Spaanse bedrijf. Ook online is Zara een van de meest populaire fashion bestemmingen, de webwinkel van Zara is zeer goed bezocht. Zara maakt onderdeel uit van het Spaanse Inditex, de nummer 1 op het gebied van mode wereldwijd.


Uniqlo

Het Japanse modemerk Uniqlo is misschien nog niet superbekend in Nederland en België, maar dat gaat veranderen. Uniqlo streeft er zelfs naar om de allergrootste modeketen van Europa te worden. Met het basic assortiment moet Uniqlo in staat worden geacht een heel groot publiek aan te spreken. Om te beginnen is er al een winkel geopend in Antwerpen, maar Uniqlo wil actief worden in meer steden.


Forever 21

Als er een merk is geweest de laatste jaren dat qua winkelopeningen in de buurt kwam van de winkelopeningen van nieuwe Primark filialen, dan is het Forever 21 wel. Bij de openingen van nieuwe winkels in Amsterdam en Rotterdam stonden er aanzienlijke rijen voor de deur te wachten. We zijn heel benieuwd hoe Forever 21 zich blijft ontwikkelen in Nederland en België. Het is alvast een feit dat ze superleuke mode verkopen.

Desigual

Wederom uit Spanje en wederom helemaal top: het modemerk Desigual. Wat opvalt aan de mode en kleding van Desigual? De enorme rijkheid aan kleuren en geweldige designs. In België mag men al van geluk spreken dat Desigual daar al heel veel winkels heeft, in Nederland zijn er nog maar een paar. Maar gelukkig verkopen ook online platforms als Wehkamp, Zalando en V&D de prachtige mode van Desigual.


River Island

Net wat chiquer, net wat eleganter, dat is de mode van het Britse modeconcern River Island. De kleding en mode van River Island is ook perfect om te dragen op je werk, op speciale gelegenheden, tijdens de feestdagen, enzovoorts. De keuze van de stoffen is net wat degelijker dan bij andere modeketens. Ga je voor stijlvol, dan ga je al snel voor River Island. En natuurlijk zijn de producten ook online te koop.


Bonprix

Wie weleens online shopt kent vast wel Bonprix. Wat een keuze, niet normaal! Jong of oud, man of vrouw, zomers of winters, gewaagd of degelijk, je noemt het maar op en Bonprix verkoopt het. Behalve kleding verkopen ze ook woonartikelen in alle soorten en maten. Als je één trendy webwinkel moet noemen waar je werkelijk alles voor in huis of voor in je garderobekast kunt kopen dan is Bonprix een goede suggestie.


Zara Home

Nu we het toch over woonwinkels hebben, moet de winkelketen Zara Home ook absoluut genoemd worden. Ok, het is feitelijk geen modewinkel. Maar waar verkopen ze dergelijke modieuze kleding als bij het zusje van Zara? Een bezoek aan Zara Home is absoluut de moeite waard, je kijkt je ogen uit. Of je nu artikelen zoekt voor de slaapkamer, woonkamer of eetkamer; bij Zara Home vind je het.


TK Maxx

De outletketen TK Maxx is weer terug in Nederland. Hopelijk dit keer voorgoed, want het is en blijft een fantastische winkel. Je vindt er mode en kleding van bekende topmerken maar dan voor bodemprijzen. Van Diesel tot Calvin Klein en van Nike tot Gucci, bij TK Maxx vind je het. De eerste twee winkels in Nederland openden de deuren in Rotterdam en Eindhoven. Maar er volgen er nog meer in Nederland en België.


Urban Outfitters

Megaveel keuze op het gebied van mode en woonartikelen heb je bij Urban Outfitters, de Amerikaanse winkelketen die Europa verovert. Er zijn onder andere winkels te vinden in Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel. Bij Urban Outfitters hebben ze behalve eigen producten en artikelen ook de artikelen van honderden andere A-merken opgenomen in het assortiment. Bijna nergens zul je dus zoveel keuze hebben als dat je bij Urban Outfitters hebt. 


Monki

In de categorie mode die ietwat gedurfder is, brengen we je het Zweedse modemerk Monki. Monki maakt onderdeel uit van de H&M modeketen en onderscheid zich in de gewaagdere keuzes wat betreft kleuren, design, materialen en prints. Monki heeft pas enkele winkels in Nederland en we hopen dat dat aantal zal doorgroeien waardoor meer mensen van Monki kunnen genieten. Tot die tijd kan je alvast wel online bestellen als er geen winkel in de buurt is.


Pull and Bear

Nog een telg van de Inditex familie: Pull and Bear. Ondanks de vele zusterbedrijven in de mode, gaat geen enkel merk van Inditex vervelen. Ook Pull and Bear heeft prachtige winkels en sublieme mode. En de prijs valt dan ook nog eens heel erg mee. Pull and Bear heeft bijna twintig winkels in Nederland en België. En mocht een filiaal toch te ver liggen, dan is er nog altijd de optie om online te shoppen bij Pull and Bear.


Overige toppers

Het is niet eenvoudig om een top 10 lijst te maken. Wat te denken van topwinkels als H&M, Mango, Bershka, Stradivarius, Oysho, enzovoorts. Het gaat maar door!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.