Stef Stuntpiloot: spelregels en prijsvergelijking

Het gezelschapsspel Stef Stuntpiloot wordt door de firma Hasbro uitgegeven. Sinds de introductie is Stef Stuntpiloot zowel populair als controversieel. Behalve kinderen en gezinnen, werd het spel ook zeer populair onder studenten als drankspel. Stef Stuntpiloot is leuk om cadeau te geven, maar waar kan je het spel het voordeligst kopen? En wat zijn de spelregels van dit gezelschapsspel? Of koop Stef Stuntpiloot direct tegen een wel zeer scherpe prijs.

Stef Stuntpiloot

Stef Stuntpiloot werd al in 1992 voor de eerste maal uitgebracht door Hasbro. Stef Stuntpiloot is een spel dat geschikt is voor alle leeftijden en bovenal ook zeer eenvoudig is om te spelen. Het spel kan gespeeld worden door twee tot vier spelers tegelijkertijd. De naam van het spel komt vanwege het feit dat de hoofdrolspeler van het spel, Stef, plaatsneemt in een vliegtuig waarmee rondjes over het speelbord wordt gevlogen. Omdat veel van de vluchten niet helemaal naar wens zullen verlopen is het geen wonder dat Stef een echte stuntpiloot is. Om het vliegtuig aan te drijven wordt gebruik gemaakt van batterijen.

Spelregels

Iedere deelnemer aan het spel krijgt de beschikking over drie kippen die je zult moeten beschermen. Het doel van het spel is om de kippen van je tegenspelers van het dak van de schuur te spelen. Om de kippen van je tegenstanders weg te spelen moet je proberen om Stef te laten landen op een kip van een van je tegenspelers. Om het vliegen mogelijk te maken zijn er ook vier wippen geplaatst op het speelbord. Je zult Stef op het juiste moment moeten lanceren zodat hij exact op de kippen van je tegenstanders landt. Je wint het spel wanneer je als laatste nog kippen in je bezit hebt.

Verkooppunten en prijsvergelijking

Stef Stuntpiloot is bij honderden verkooppunten verkrijgbaar. Tot deze verkooppunten behoren onder andere speelgoedwinkels. De winkeladviesprijs is vastgesteld op € 29,99 en deze prijs zal dan ook betaald moeten worden in de winkels. Online liggen de prijzen enkele euro's lager, waardoor ongeveer tot € 5,- bespaard kan worden.

Drankspel

Doordat Stef Stuntpiloot ook zeer veel werd gespeeld door studenten duurde het niet lang voordat er een drankspel inclusief regels voor kwamen, de verliezer moet een alcoholisch drankje drinken. Hasbro zag zich vanwege 'het drankmisbruik' genoodzaakt om het spel uit de verkoop te halen. Echter was dit geen definitief besluit aangezien de verkoop weer werd opgestart. Ondanks de tijdelijke verkoopstop wordt het spel nog steeds als drankspel gespeeld.

Kampioenschappen

Dat Stef Stuntpiloot al jaren tot de best verkochte gezelschapsspellen behoort blijkt ook wel uit het feit dat er zelfs Nederlandse kampioenschappen worden georganiseerd. Ieder jaar vinden de kampioenschappen plaats op een andere locatie. De winnaars mogen zich Nederlands kampioen Stef Stuntpiloot noemen.

Hasbro spellen

De uitgever van het spel, Hasbro, is wereldleider op het gebied van bordspellen. Het is zelfs na Mattel en LEGO de op twee na grootste speelgoedproducent ter wereld. Een zeer groot deel van het succes van Hasbro is afkomstig van het immens populaire Monopoly wat het meest verkochte bordspel ooit is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.