Nespresso: verkooppunten en prijsvergelijking

Het koffiezetsysteem van Nespresso is uitgegroeid tot één van de wereldwijde marktleiders op het gebied van koffie. Met een omzet die ieder jaar stijgt zweren er meer en meer consumenten bij de koffie met een wat exclusieve uitstraling. Nespresso brengt onder meer koffiecapsules en koffiezetapparatuur op de markt. Kom alles te weten over de producten van Nespresso, de verkooppunten en een prijsvergelijking. 

Nespresso

Nespresso behoort toe tot de voedingsgigant Nestlé en de naam is uiteraard afgeleid van de koffiebenaming espresso. Wat Nespresso tot een algeheel succesnummer heeft gemaakt zijn de vele patenten waarop het systeem en de wijze van koffiezetten berusten. Nespresso richt zich zowel op de zakelijke markt en de consumentenmarkt. Maar wat maakt Nespresso zo bijzonder? Ten eerste is de koffie veel langer houdbaar omdat de koffie niet verpakt is met zuurstof maar met stikstof. De bekendheid van Nespresso is gestegen door reclamecampagnes waarin bekende Hollywoodsterren figureerden.

Producten

Nespresso produceert en brengt producten uit in het gehele koffiespectrum. Je kunt dus Nespresso machines kopen, maar ook koffiecups. Nespresso brengt tientallen verschillende koffiesmaken uit (grand crus). Hiertoe behoren espresso en lungosoorten. De koffiebonen worden verbouwd op koffieplantages in onder andere Zuid-Amerika en Afrika.

Verkooppunten

Voorheen konden de cups alleen worden gekocht via internet en telefonisch. Tegenwoordig zijn er gelukkig meer verkooppunten en is Nespresso breder verkrijgbaar. Ook het vervallen van enkele patenten heeft ertoe geleid dat de producten op meer plekken te koop zijn. Ook zijn er verschillende kopieën op de markt gekomen, maar de kwaliteit van de koffie is niet altijd even goed. Voordeligere cups zijn onder andere te koop bij winkelketens zoals Hema en Blokker. Enige voorzichtigheid met andere capsules is dat sommigen schade aan de koffiezetapparatuur kunnen veroorzaken.

Prijsvergelijking

De koffiecups van Nespresso zijn niet erg voordelig, een kopje koffie kost al snel meer dan € 0,30 per koffiecapsule. De kosten voor capsules zijn online wat lager, dus 'grote' drinkers doen er verstandig aan hun Nespresso cups online te kopen. De kosten voor namaakcups zijn nog lager, de kosten per capsule liggen al snel de helft lager.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.