IKEA Laminaat: varianten en prijsvergelijking

IKEA producten tref je in bijna elk huishouden aan, ook de laminaatvloeren behoren tot de toppers uit het assortiment. Wat de laminaatvloeren van IKEA zo bijzonder maakt is dat de kwaliteit ongelooflijk goed is, en dat met zeer lage prijzen. Een vloer van IKEA is dan ook ideaal voor bijvoorbeeld slaapkamers of andere veelgebruikte ruimten. Kom te weten welke uitvoeringen en varianten IKEA verkoopt, waar je de filialen van de Zweedse gigant vindt en wat de prijzen zijn van de verschillende laminaatvloeren.

IKEA laminaatvloeren

De laminaatvloeren van IKEA zijn zelf te leggen doordat het kliklaminaat is. Hierdoor klik je zelf eenvoudig de vloerdelen aan elkaar en is lijmen of schroeven niet nodig. Veel meer dan het op maat zagen is dus niet nodig. De vloeren van IKEA zijn uitermate robuust en gaan jarenlang mee zonder zichtbare gebruikerssporen. In de IKEA zijn stukken vloer met eigen laminaat belegd om te tonen dat ondanks de vele duizenden bezoekers de vloeren er netjes uit blijven zien. En het fijnste is dat de laminaat van IKEA ook nog eens prettig is voor de portemonnee.

Assortiment

IKEA brengt laminaatvloeren uit onder vier merknamen, dit zijn TUNDRA, PRARIE, GOLV en SLATTEN. Onderstaand is aangegeven in welke kleuren de verschillende merken te koop zijn:

  • TUNDRA: eikenpatroon, grenenpatroon (antiek patroon) en wit eikenpatroon
  • SLATTEN: esdoornpatroon
  • PRARIE: eikenpatroon, eikenpatroon grijs, wit, grijs, esdoornpatroon en donkerbruin
  • GOLV: grenen, donkergrijze eiken, whitewash, bruine eiken

Plinten en ondervloeren

Behalve het laminaat heb je ook plinten en ondervloeren nodig. Ondervloeren zijn verkrijgbaar bij IKEA als vezelplaat (€ 3,59 per vierkante meter) of folie (€ 0,99 per vierkante meter). Plinten zijn ook te koop in dezelfde uitvoeringen en kleuren als het laminaat. Tenslotte heb je wellicht producten nodig als afstandsblokjes, buismanchetten, afsluitdoppen, enzovoorts.

IKEA filialen

IKEA heeft meerdere grote filialen in Nederland en België. Een overzicht van de Nederlandse IKEA filialen inclusief openingstijden vind je op deze pagina.

Prijsvergelijking

De laminaatvloeren zijn zoals eerder vermeld verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De voordeligste uitvoering betreft het SLATTEN laminaat. De kosten per vierkante meter bedragen € 4,49. Het laminaat met merknaam TUNDRA kost per vierkante meter € 5,99 en PRARIE laminaat € 7,99. GOLV Laminaat is het meest prijzig en kost per vierkante meter € 12,95.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.