Dinercheque: verkooppunten en acceptanten

Wie houdt er nou niet van een lekker avondje uiteten in een van de duizenden restaurants die Nederland rijk is. De Nationale Dinercheque is dan ook een cadeau dat goed in de smaak zal vallen bij de ontvanger. Mocht je nog twijfelen, een Dinercheque is bij ruim tweeduizend restaurants te besteden. Ben je benieuwd welke restaurants dit zijn? En wil je weten waar je een Dinercheque kunt kopen en in welke waarden ze verkrijgbaar zijn? Alle informatie vind je onderstaand.

Nationale Dinercheque

Als je nog geen goed cadeau hebt bedacht om aan een bekende te geven dan is de Nationale Dinercheque mogelijk het overwegen waard. Vooral wanneer de ontvanger houdt van lekker eten en drinken is het een welkom cadeau om te ontvangen. De cadeaubon Dinercheque is namelijk te besteden bij restaurants en dus worden verzilverd voor een heerlijk diner inclusief drankjes.

Verkooppunten

De Dinercheque is een initiatief van VVV Nederland. Dinercheques zijn daarom onder andere te koop bij de VVV vestigingen. De cadeaubonnen zijn ook verkrijgbaar bij de PostNL Postkantoren, Bruna en ANWB. Op de website van de Dinercheque is een overzicht van alle verkooppunten terug te vinden.

Acceptanten Dinercheque

De Dinercheque is op zeer veel plaatsen te besteden. Er zijn namelijk meer dan 2000 restaurants als acceptant aangesloten. De restaurants variëren van zeer chique tot aan eetcafés, zowel in Nederland en België. Overigens zit er bij de Dinercheque een gids met daarin alle restaurants die zijn aangesloten en waar de cadeaubon dus wordt geaccepteerd. Tevens is op de website van Dinercheque een altijd actueel overzicht in te zien van alle acceptanten.

Waarde en geldigheid

Dinercheques zijn te koop in coupures van € 25, € 35 en € 50,-. Ieder jaar worden er ongeveer vierhonderdduizend exemplaren verkocht. Een Dinercheque kan je op elk gewenst moment verzilveren, er is geen geldigheidsdatum van toepassing. Wel moet het bedrag ineens worden uitgegeven, een restantbedrag kan dus niet op een later moment worden gebruikt. Ook is het niet mogelijk om de cadeaubon te ruilen tegen contant geld.

Reactie plaatsen

Reacties

Lex Leenarts
5 maanden geleden

Ik heb een papieren Nationale Dinercheque van €50,00 in mijn bezit (oranje-rode kleuren). Nou wilde ik deze laatst besteden maar kreeg te horen dat deze niet inwisselbaar meer is terwijl op de achterkant onbeperkt geldig staat. Het restaurant gaf aan dat ik deze moet inwisselen voor een digitale pas. Hoe zit dit?

Hubert Coenen
5 jaar geleden

Ik heb een dinercheque cadeau gekregen. Voor de deelnemende restaurants word je verwezen naar www.dinercheque.nl. Maar als je die site opzoekt kom je terecht bij de nationale dinerbon, nationale dinerkaart etc. en het blijft onduidelijk wat nu de verschillen zijn tussen al die kaarten en cheques. Ik kom er dus niet achter waar ik met mijn dinercheque terecht kan. Misschien weet u het antwoord. Ik wil de cheque besteden bij een restaurant in Zuid Limburg