DHLFORYOU: pakket verzenden

Als een pakket niet door de brievenbus past dient het als pakketpost verzonden te worden. Een van de pakketdiensten die het voordeligst voor de dag komt is DHL met de merknaam DHLFORYOU. Met DHLFORYOU is het mogelijk om pakketten nationaal en internationaal tegen een scherp tarief te verzenden. Maar wat zijn exact de voorwaarden en de kosten? Kom te weten hoe DHLFORYOU werkt, wat de maximaal toegestane pakketgrootte is, enzovoorts.

DHLFORYOU

DHLFORYOU is een pakketdienst die toebehoort aan het bekende bedrijf DHL. Waar DHL zich vooral richt op zakelijke klanten of partijen die grote aantallen pakketten verzenden, richt DHLFORYOU zich meer op de particulier en kleinere partijen. DHLFORYOU kan dus ook gebruikt worden door zakelijke klanten. Met DHLFORYOU kan je verzenden via DHL Parcelshops, DHL Parcelstations of vanuit huis. Via de website van DHLFORYOU vind je een overzicht van alle Parcelshops en Parcelstations.

Grootte pakket en afmetingen

Een pakket dat via DHLFORYOU wordt verzonden mag niet meer dan tien kilogram bedragen. Qua afmetingen mag het pakket niet groter zijn dan 80 x 40 centimeter en mag het maximaal 60 liter inhoud hebben.

Kosten DHLFORYOU

DHLFORYOU werkt met zeer transparante kosten voor het versturen van een pakket. Bij een standaard verzending naar een DHL Parcelstation of DHL Parcelshop kost het € 5,-. Aanvullende diensten kosten extra geld:

  • Verzending naar een huisadres: € 0,75 toevoeging
  • Pakket thuis op laten halen: € 2,50 toevoeging
  • Pakket verzekeren tot € 500,-: € 1,50 toevoeging
  • Pakketlabel laten aanmaken bij de DHL Parcelshop: € 1,- toevoeging

Kosten DHLFORYOU internationaal

Het is mogelijk om je pakket naar andere landen te verzenden met DHLFORYOU. Qua prijzen geldt hierbij dat de kosten afhankelijk zijn van naar welke zone je het pakket wilt sturen. Meer informatie over de tarieven van de internationale verzendingen vind je hier.

Pakket bezorgen en volgen

Als het pakket is aangeleverd bij een Parcelshop of Parcelstation van DHL voor 16.00 uur ’s middags betekent dit dat de bezorging normaal gesproken binnen 24 uur wordt uitgevoerd. Pakketjes die in het weekend worden afgeleverd worden overigens pas op dinsdag bezorgd. Voor internationale verzendingen gelden langere bezorgtijden. Het pakket volgen is eenvoudig dankzij een Track and Trace code die je ontvangt als verzender.

Reactie plaatsen

Reacties

Smithd245
6 jaar geleden

I think you have observed some very interesting details , appreciate it for the post. defbekkeagedeaff