Decathlon: winkels en webshop

Winkelmerk Decathlon heeft meerdere grote filialen die helemaal in het teken van sport staan. Het maakt niet uit welke sport je beoefent, op welk niveau en wat je zoekt op sportgebied; bij Decathlon is het aanwezig. De winkels zijn ook dermate groot opgezet dat je wel van megastores mag spreken. Het aantal winkels in Nederland is sterk aan het groeien. Meer over de filialen van Decathlon, het assortiment, de webshop, uitverkoop en sale, giftcard, vacatures en werken bij Decathlon volgt onderstaand.

Decathlon winkels

In Nederland zijn er Decathlon winkels op de onderstaande adressen:

Nieuwe filialen

Decathlon blijft nieuwe filialen openen de komende jaren. Zo volgt er bijvoorbeeld in juni 2016 een winkel in Arnhem.

Assortiment

Decathlon is een megawarenhuis, maar dan op het gebied van sport. Vaak zijn er complete secties ingericht per sport, bijvoorbeeld golf, wandelen, hardlopen, fietsen, bergsport, voetbal, duiken, fitness, hengelsport, enzovoorts. In totaal zijn maar liefst 65 sporten opgenomen in het assortiment! Het fijne aan Decathlon is dat je per sport dan ook werkelijk alles onder één dak zult vinden. Een voorbeeld; als je op zoek bent naar voetbalspullen kan je bij Decathlon terecht voor voetbalkleding, een voetbal, scheenbeschermers, doeltjes, een sporttas, voetbalschoenen, enzovoorts.

Online webshop

De winkels zijn megagroot en hebben een enorm assortiment, maar ook de webshop van Decathlon mag er wezen. Duizenden sportartikelen bij elkaar op de website van de winkelketen. Het grote voordeel is natuurlijk dat je jezelf de reis naar een Decathlon filiaal kunt besparen en de producten gewoon thuis kunt laten bezorgen. De verzendkosten bedragen € 5,95 maar wanneer de bestelling meer dan € 70,- is hoef je geen verzendkosten te betalen.

Uitverkoop

In tegenstelling tot modewinkels zullen de uitverkoopperiodes bij Decathlon wat anders verlopen. Er is namelijk geen echte sprake van een officiele zomersale of wintersale. Bij Decathlon gaan sportartikelen in de uitverkoop wanneer het ‘seizoen’ van een bepaalde sport afloopt. Er zijn dus het hele jaar door sportartikelen in de uitverkoop. Als voorbeeld: wintersportartikelen zullen voordeliger worden naarmate het einde van de winter nadert, terwijl fietsspullen juist in het najaar in prijs zullen dalen. Op de website van Decathlon is het hele jaar door een uitverkoopsectie ingericht. Je vindt deze via het kopje ‘uitverkoop’.

Werken bij Decathlon

Als je ooit bij Decathlon bent geweest verbaas je jezelf misschien wel over het grote aantal werknemers dat er rondloopt. Op elke afdeling is wel iemand te vinden. Omdat Decathlon flink doorgroeit de komende jaren zijn er veel nieuwe werknemers nodig. Alle actuele vacatures bij de sportketen vind je op deze pagina

Giftcard

Decathlon verkoopt eigen cadeaubonnen, oftewel giftcards. Een kaart is te koop in elke waarde tussen de € 10 en € 150,-. Je kunt een Decathlon giftcard besteden via de webshop of in één van de winkels.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.