Converse All Stars: verkooppunten en prijsvergelijking

Schoenen die ongeacht het heersende modebeeld altijd modieus zijn, het voorbeeld zijn de All Stars van Converse. Ze bestaan in tal van uitvoeringen en kleuren, maar je herkent altijd zeer eenvoudig het bekende schoenenmerk. Kenmerkend aan Converse All Stars zijn bijvoorbeeld het stof en rubber waaruit ze vervaardigd zijn. Dat de schoenen zo populair zijn heeft onder andere te maken met het feit dat ze gedragen zijn door enkele van de grootste stijliconen uit de sportwereld en muziekindustrie. Of koop direct Converse schoenen met korting bij Zalando.

Converse All Stars

All Stars van Converse behoren tot de best verkochte schoenmodellen ter wereld. In de geschiedenis is er zelfs geen schoenmodel met hogere verkoopaantallen, maar liefst 750 miljoen paar zijn over de toonbank gegaan. Andere benamingen zijn Chucks, Chuck Taylor All Stars of gewoon All Stars. Het merk Converse behoort toe tot de Nike Incorporation. Het merk werd voor de eerste maal populair vanwege het feit dat basketbalspeler Chuck Taylor aangaf dat de All Stars zijn favoriete sportschoenen waren. Naderhand waren het vooral muzikanten uit de jaren vijftig (Rockabilly), jaren zeventig (Punk) en jaren negentig (Kurt Kobain van Nirvana) die de schoenen van Converse aan een megagrote populariteit hielpen.

Modellen

De bekendste uitvoering van de All Stars zijn het zwartgekleurde hoge model (hi-top). Ook de lage modellen (lo-top) zijn al decennialang uitermate geliefd. Hoewel de modellen niet gek veel zijn veranderd door de jaren, wordt er wel druk geëxperimenteerd met kleuren. All Stars zijn te koop in alle kleuren van de regenboog en met alle denkbare soorten prints. Hoewel de meeste uitvoeringen nog steeds van textiel en rubber zijn gemaakt, worden ook materialen als leder, spijkerstof en suède toegepast. Behalve de kenmerkende modellen worden er sneakers, sportschoenen en instappers op de markt gebracht. Het is zelfs mogelijk om je eigen All Stars samen te stellen.

Verkooppunten en prijsvergelijking

Het aantal verkooppunten van Converse All Stars is haast niet op te sommen, in elk dorp is er wel een mode- of schoenenwinkel die ze verkoopt. De schoenen zijn in vergelijking met andere A-merk schoenen vrij voordelig, de klassieke hoge All Stars kost normaliter rond de € 70,- per paar. Online zijn de prijzen wel wat voordeliger dan in de normale winkels.

Converse Outlets

Extra voordeel kan worden behaald bij de zogenoemde outletcentrums waar ook Converse enkele outlets uitbaat. Meer over Converse Outlets lees je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.