Chanel N°5: verkooppunten en prijsvergelijking

De bekendste parfum aller tijden is natuurlijk Chanel N°5, nog steeds behoort Chanel N°5 tot de best verkochte parfums. Door de jaren heen heeft de geur al menig modetrend met verve doorstaan, het is daarom een heuse evergreen en een icoon dat absoluut nog toekomst heeft. Kom alles te weten over Chanel N°5 zoals productinformatie, verkooppunten en een prijsvergelijking.

Chanel N°5

De beroemde parfum Chanel N°5 is samengesteld door de parfumeur Ernest Beaux in opdracht van Gabrielle ‘Coco’ Chanel, een modeontwerpster. Ernest Beaux ontwierp maar liefst tien geuren waaruit nummer vijf werd gekozen. Al in het jaar 1921 werd de geur op de markt gebracht en was direct zeer succesvol. Wat de populariteit omhoogstuwde was het feit dat menig beroemdheid zweerde bij de geur, denk maar aan Marilyn Monroe en Andy Warhol.

Ingrediënten

Chanel N°5 is samengesteld met onder andere aldehyden, oranjebloesem, roos, jasmijn, muskus, vanille en sandelhout. Het was zelfs de eerste parfum gebaseerd op aldehyden die dermate goed werd verkocht.

Assortiment

Chanel N°5 wordt verkocht in de vorm van diverse productlijnen, allen in dezelfde karakteristieke stijl. Zo is de verpakking van Chanel N°5 zeer eenvoudig herkenbaar een waar icoon geworden. De parfum zelf wordt verkocht in een vierkant flesje waarop de Place Vendôme te Parijs is afgebeeld. Andere productlijnen zijn bijvoorbeeld Chanel N°5 vaporisateur, tasverstuiver, flacon, bijvulverpakkingen, zeep, douche crème, badschuim, deodorant, bodylotion, poeder en haarparfum.

Verkooppunten

Chanel N°5 is breed verkrijgbaar bij verschillende winkels in het hele land. Zo verkopen bijvoorbeeld landelijke parfumeries als ICI Paris XL en Douglas Chanel N°5. Ook is het assortiment van Chanel N°5 online verkrijgbaar.

Prijsvergelijking

De producten van Chanel N°5 zijn niet erg goedkoop, het is met recht een exclusieve parfum dan wel geur. Zo kunnen enkele tientallen milliliters van de parfum al snel honderden euro’s kosten. De deodorant is over het algemeen het meest voordelig geprijsd en die heb je al voor ongeveer € 40,-. Wie online producten van Chanel N°5 koopt is vaak rond de 10 tot 15% voordeliger uit.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.