Calvé Pindakaas: ingrediënten en voedingswaarde

Pindakaas is een broodbeleg dat al vele decennia met volop smaak wordt gegeten door jong en oud. Het is een bron van bouwstoffen en levert volop energie die je de dag actief doorbrengt. Zo bevat het broodbeleg volop eiwitten en is het een bron van onverzadigde vetten. De meest bekende pindakaas is die van Calvé. Er is Calvé Pindakaas in verschillende varianten, ieder met een unieke en heerlijke smaak. Kom meer te weten over Calvé Pindakaas waaronder informatie over de ingrediënten, samenstelling en voedingswaarde.

Ingrediënten Calvé Pindakaas

De standaard Calvé Pindakaas bevat in totaal 85% pinda’s. De typische smerigheid wordt gecreëerd door de plantaardige olie die is toegevoegd bestaand uit raapzaad, soja en volledig geharde palm). Tenslotte is er nog zout toegevoegd. Calvé Pindakaas bevat alleen suikers die van nature al aanwezig waren, er zijn geen suikers toegevoegd. Doordat pinda’s een allergeen zijn, is het product niet door iedereen te eten.

Voedingswaarde

Onderstaand is de voedingswaarde weergegeven van de belangrijkste noemers. De voedingswaarde is uitgedrukt per 100 gram product:

  • Energie: 2775 KJ (664 kCal)
  • Vetten: 58 gram (waarvan 8,5 gram verzadigd, 40 gram enkelvoeding onverzadigd en 9,1 gram meervoudig onverzadigd)
  • Koolhydraten: 11 gram
  • Eiwitten: 21 gram
  • Vezels: 6,6 gram
  • Suikers: 6,4 gram
  • Zout: 0,55 gram
  • Vitamine B3 (niacine): 3,1 mg (19% van de dagelijkse Referentie inname)
  • Vitamine E: 8,8 mg (73% van de dagelijkse Referentie inname)
  • Magnesium: 98 mg (26% van de dagelijkse Referentie inname)
  • Fosfor: 250 mg (36% van de dagelijkse Referentie inname)
  • Zink: 2,1 mg (21% van de dagelijkse Referentie inname)

Varianten

Bovenstaande gegevens zijn van toepassing op de standaard Calvé Pindakaas. Behalve de standaarduitvoering zijn er ook de Calvé Pindakaas met stukjes pinda, Calvé Pindakaas Creamy en Calvé Pindakaas Light.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.