30 Seconds: spelregels en prijsvergelijking

Last update: 04-06-2018

Al vele jaren is het gezelschapsspel 30 Seconds geliefd op feestjes en avondjes met vrienden en familie. Het spel 30 Seconds staat al vele jaren in de top vijf van best verkochte gezelschapsspellen en het spel stelt gewoonweg nooit teleur. Lukt het je om het andere team af te troeven en het spel te winnen? Onderstaand kom je te weten waar 30 Seconds wordt verkocht, wat de spelregels zijn en er wordt een prijsvergelijking gemaakt.

30 seconds

30 Seconds wordt gespeeld in teams, één speler uit het team neemt een kaartje waarop vijf begrippen zijn omschreven. De speler moet deze begrippen proberen te omschrijven en de andere teamspelers moeten proberen zoveel mogelijk begrippen te raden. Elk begrip dat wordt geraden betekent een veld vooruit op het speelbord. Het team dat als eerste de finish bereikt wint het spel. De speelduur bedraagt ongeveer dertig minuten. Het spel bevat 230 speelkaarten en ongeveer 4600 begrippen. Er worden regelmatig herziene edities uitgebracht met nieuwe, moderne begrippen zodat het spel geheel actueel blijft.

Spelregels

Het is tijdens het spelen van 30 Seconds verboden om de begrippen voor te lezen of om afgeleiden ervan te benoemen. Ook rijmwoorden of erop lijkende begrippen mogen niet worden benoemd. Het is de kunst om op inventieve wijze hints te geven zodat de andere spelers op het goede spoor worden gezet om het begrip te raden.

Verkooppunten

De meest bekende verkooppunten zijn uiteraard speelgoedwinkels zoals Intertoys en Bart Smit. Online zijn er tientallen webwinkels die het spel aan de man brengen. Controleer wel goed of je op zoek bent naar het standaardspel of een uitbreiding.

Prijsvergelijking 30 Seconds

In de speelgoedwinkels en andere verkooppunten kost het spel 30 Seconds ongeveer tussen de € 30 en € 35,-. Uitbreidingssets kosten tussen de € 20,- en € 25,-. Online liggen de prijzen van het gezelschapsspel en uitbreidingssets al snel tien tot vijftien procent lager.